Vis enkelt innlegg
Gammel 30-03-11, 02:15   #48
Vegard L
Medlem
 
Medlem siden: Nov 2010
Innlegg: 407
Vegard L er veldig godt liktVegard L er veldig godt liktVegard L er veldig godt liktVegard L er veldig godt liktVegard L er veldig godt liktVegard L er veldig godt liktVegard L er veldig godt likt

Sv: Gjør deg bikiniklar med Drevon

Opprinnelig lagt inn av Sungrazer, her.

Jadda, ta deg en kalddusj og få økt andelen brunt fettvev... I shit you not, men du spikker fliser.

"Brown adipose tissue (BAT) is a specialized thermogenic tissue, which is highly vascularized and richly innervated with sympathetic nerves. Due to the high thermogenic capacity (500 W/kg) even very small quantities such as those found in adult man can significantly influence heat production. As little as 50 g BAT could make a contribution of 10-15% to energy turnover in man. This would be more than sufficient to cause large differences in fat deposition between individuals with active or inactive dietary induced thermogenesis. Recent research has revealed the presence of an atypical beta-adrenoreceptor on BAT, tentatively designated as beta 3-adrenoreceptor. The development of beta 3-agonists offers an opportunity to treat obesity without the cardiovascular and other undesirable side-effects of conventional adrenergic agonists." http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/q...t_uids=2560467
& http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/q...=pubmed_DocSum

De to studiene du linker til er fra hhv. 1989 og 2002. Det er gjort mye forskning på brunt fettvev siden den gang. På den tiden antok man at brunt fettvev var noe bare spedbarn hadde (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21428723). I senere tid har det kommet frem at også voksne har denne typen fettvev.
Her er et forskningsprosjekt utført på NIFES i 2010: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20613988
Dette prosjektet ble presentert på ernæringskonferansen i Bergen i høst.

Konklusjon: Fiskeprotein kan være med å øke andelen brunt fettvev. Derfor kan en diett med mye fisk gjøre det lettere å gå ned i vekt.
Dette skyldes at et bestemt protein, UCP-1, aktiverer de brune fettcellene til å produsere varme. Fiskeprotein inneholder mye UCP-1. Dette proteinet øker også differensieringen fra hvite fettceller til brune fettceller, og øker dermed mengden brunt fettvev.


Sist redigert av Vegard L : 30-03-11 kl 02:23.
Vegard L er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo, uprossesert mat... Svar med sitat