Sv: Ditt beste coleslaw-tips?
Hei,
Flere coleslaw oppskrifter her: Grønnsaksretter og –grønnsakstilbehør til middag (samletråd)
Var så heldig å finne Skaldemanns kokebok på Mamuttsalget…
Coleslaw
1 hode hvitkål eller annen kål. Rødkål bør forvelles i varmt vann, hvitkål og blomkål brukes rå.
1 gul eller rød løk
Til dressing:
1 dl majones
1 dl creme fraiche
1 ss fransk sennep
1 skvett sitronsaft
Rikelig med svart pepper
Bland dressingen og rør inn en finhakket middels stor løk. Rens kålhodet, del det i to og fjern den grove rotstokken. Nå tar du frem den store, nyslipte kniven og finstrimler kålen i millimeterbrede strimler. Noen bruker ostehøvel eller et grovt rivjern. Bland kålen i dressingen til du får en smidig blanding. Jeg vil ha blandingen ganske tykk. Smak til og ha i mer sitronsaft eller litt salt ved behov. Salaten kan spises med en gang, men den blir bedre etter et døgn eller to.
...mener å huske at spisskål har mindre kh enn hodekål.
|