Sv: Angående sukrin
Opprinnelig lagt inn av Zillah, her.
Reint kjemisk er det eit karbohydrat. (Det er ikkje fiber, protein eller feitt.) Men det er i ein slik form som kroppen ikkje kan nyttiggjere seg. Det er eit såkalla sukkeralkohol som heiter erytriol og opptas ikkje i tarmen og påverkar ikkje blodsukkeret. Så sjølv om det teknisk sett er eit karbohydrat, er det i praksis ikkje det, og du treng ikkje rekne med dei.
(Merk at dette ikkje gjeld for alle sukkeralkohol, sukrin er spesielt i så måte.)
Klarer visst ikke la være å pirke litt her. Sukrin blir faktisk tatt opp i tarmen i stor grad, men utover dette, så stemmer det som du sier at kroppen ikke kan nyttegjøre seg dette molekylet, og det skilles uforandret ut i urinen.
Dersom man spiser store mengder, vil endel ikke rekke å bli tatt opp i tarmen, og da vil man kunne oppleve lignende symptomer som ved de fleste andre sukkeralkoholer (les: luft i magen, diaré etc).
Til TS: Det er ingen som hindrer deg i å bruke ubegrenset med sukrin, men hvor bra det er i det lange løp, er heller usikkert. Alt med måte, tenker nå jeg.
On a side note: i endel land blir sukrin (eller erytritol som det egentlig heter) oppgitt til å inneholde ca 20kcal pr 100g
|