Vis enkelt innlegg
Gammel 01-04-11, 19:12   #1
Fluke83
Medlem
 
Fluke83 sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2011
Hvor: Røyken
Alder: 41
Innlegg: 81
Fluke83 er på en erverdig vei

"Administrere" partners lavkarbo?

Noen som har gjort dette med sukess?

Situasjonen er slik at etter 1-2 år med kun meget slapp generell lavkarbo så har jeg gått over på ketogent kosthold igjen, dels for vektreduksjon og dels for helse, jeg har leddgiktproblemer som blir markant bedre når jeg spiser ketogent.

Kjæresten min, snart samboer, har fått smaken på maten jeg lager og har selv en del kilo han vil bli kvitt, pluss et håp om bedre nattesøvn om det skulle hjelpe på snorking/pustestopp også..

Jeg syns selvfølgelig det er en kjempegod ide, og det beste ville vært om han leste seg opp selv, men lesing syns han er ganske trått og som han sier: "Jeg stoler på deg jeg, vennen"

Foreløpig bor vi ikke sammen, men flytter sammen i ny leilighet i midten av mai, da blir det naturligvis litt enklere med tanke på måltider, men vi er jo ikke alltid sammen, og mens jeg har kjøleskap på jobben så har ikke han det og da blir det fort litt vanskeligere å finne på ting for han å spise når vi er fra hverandre.
Marerittet mitt er vel at han i ørska skal kaste innpå en pølse eller lignende på eller på vei hjem fra jobb og dermed lagre all lavkarbomaten jeg forer han med ellers

Han vet at han ikke skal spise ting med sukker, mel, ris, poteter, korn og jeg har presisert utalige ganger at det IKKE er mulig å spise lavkarbo og høyfett kun halve dagen eller bare noen dager i uka, det vil gjøre vondt verre.
Han har "mast" om å få spise som jeg gjør lenge, og jeg har vært skeptisk fordi jeg tror det vil bli vanskelig å få han til å spise riktig når vi ikke er sammen, så lenge han ikke setter seg litt inn i det selv.

På den annen side så vil han som et vanlig høykarbomenneske ha godt av å bare kutte ut de åpenlyse karbokildene, om han havner i ketose eller ikke er kanskje ikke så viktig.

Han syns lesing er trøblete og selvom jeg har mye kunnskap om lavkarbo så er det ikke dermed sagt at jeg er så flink til å lære videre, så om noen andre har vært i lignende situasjon så tar jeg gjerne i mot råd og tips

I dag morges startet vi dagen med eggeomelett med en dæsj fløte og ost og pepperoni i, og han sa etterpå at nå ville han begynne, samme hva jeg sa..

Jeg vil så gjerne at han også skal oppleve fordelene med lavkarbo, men er bekymret for å få til dette riktig, også er det ikke så rent lite skummelt å ha "ansvaret" for kostholdet til et annet voksent menneske..! What to do?

Fluke83 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketogent LCHF, stort sett ;) Svar med sitat