Vis enkelt innlegg
Gammel 05-04-11, 19:05   #5
knh
Seniormedlem
 
knh sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2010
Hvor: Drammen
Alder: 38
Innlegg: 1.152
knh er en juvelknh er en juvelknh er en juvel

Sv: Dere som ikke har en underliggende sykdom el overvekt: Hvorfor lavkarbo?

Hei karbofrøken
Flott innlegg!! Har akkurat de samme tankene og spørsmålene som det

Jeg er normalvektig og frisk som bare det, men kom over boka "bedre uten brød" av Lutz i september og syntes alt virket så logisk, og jeg vil jo opprettholde en god helse i fremtiden også

Jeg kan heller ikke si jeg har merket så mye forskjell, men det er jo fordi jeg følte meg tipp topp i utgangspunktet Allikevel føler jeg det er mange fordeler med dette kostholdet. Det aller beste er at jeg ikke blir sulten så fort, å kan gå lenge uten mat uten at det blir ubehagelig så lenge jeg spiser nok fett i de måltidene jeg får i meg. Merker at dette er veldig praktisk nå i innspurten på masteroppgaven! Tidligere ble jeg veldig fort småsulten, og det var utrolig ubehagelig, spesielt når jeg jobber på labben og ikke har mulighet til å spise på et par timer, eller sene kvelder i eksamensperioder og matpakka er tom. Da har jeg ofte hatt kjeks, sjokolade og chilinøtter som nødproviant Det er utrolig deilig å slippe å ha sug etter noe hele tiden!! Før jeg la om kostholdet synes jeg også det var vanskelig å styre sultfølelsen, da jeg ble sulten, og da ekstreeemt sulten (i 10-11 tia) og skulle spise lunsjen min spiste jeg nesten alltid opp alt sammen uansett. Nå kan frokosten holde meg mett i 8 timer, og spiser ofte ikke lunsj før i 3-4 tia. Middagene blir ofte rundt klokka 9-10 på kvelden, når jeg kommer hjem fra skolen, og da har jeg sjeldent hatt behov for noe småspising. Dette gjør det så mye enklere å kunne fokusere på det jeg skal, og ikke bli forstyrret av at magen roper etter mat konstant.

Synes også det er veldig deilig å ikke føle at man må kutte ned på fettet! Har alltid syntes at seterrømme, ekte majones, smør, fløte osv er mye bedre enn lettvariantene! Så synes generelt at den maten jeg spiser nå smaker bedre, og jeg har kommet over mange nye deilige oppskrifter

Har også gått ned 5-6 pyntekilo, men det er ikke noe jeg fokuserer på. Var fornøyd før, og er fornøyd nå

Jeg merker heller ingenting de gangene jeg spiser/drikker noe med mye karbohydrater, og jeg "skeier ut" innimellom hvis jeg har lyst til det. Har ikke noe behov for det til hverdags, men synes det kan være godt med en bakt potet til biffen innimellom, eller litt snacks på fest. Og de gangene jeg spiser det gjør jeg det uten dårlig samvittighet.

Jeg tenker også slik at det ikke spiller så stor rolle om man tar seg en karbodag innimellom, så lenge man spiser lavkarbo til vanlig. Men det kommer jo selvfølgelig ann på hvilken situasjon man er i, og noen blir jo dårlige av det. Men jeg tenker at for en person som ikke har noen sykdommer, eller et mål om å gå ned i vekt er det uansett bedre å "skeie ut" innimellom på et lavkarbokosthold, enn å spise "vanlig" høykarbo (som ofte fører til flere utskeielser).

knh er avlogget   Min kostholdsfilosofi: "Bedre uten brød" Svar med sitat