Vis enkelt innlegg
Gammel 17-04-11, 21:46   #1
Lisbeth
Seniormedlem
 
Lisbeth sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Oslo
Alder: 57
Innlegg: 11.149
Lisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastisk

Mandelegg med appelsin og sjokolade

Oppskrift med bilder her


Ca 16 stk:

Ingredienser:
250 g malte mandler
125-150 g sukrinmelis
1 ts flytende søtning
1 eggehvite
1 1/2 ss presset appelsinsaft
revet skall av en halv appelsin

200 g mørk sjokolade


Fremgangsmåte:
Finmal mandlene (jeg brukte skoldede, men du kan også bruke dem med skall) og bland det sammen med sukrinmelis i en bolle.

Visp sammen flytende søtning, eggehvite, appelsinsaft og revet skall i en annen bolle. Ha så mye av det våte over i de tørre ingrediensene at du får en deig som minner om litt myk marsipan.

Form massen til ca 16 egg og la de deretter tørke i ca 30 minutter.

Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikroen. Avkjøl sjokoladen litt før du dypper eggene i den smeltede sjokoladen. Oppbevar eggene kjølig.


Ca næringsinnhold pr egg:
Protein: 4 g 13%
Karbo: 1,5 g - 5%
Fett: 12 g - 82%
Kcal: 144

God påske!!

__________________



Lisbeth er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat