Vis enkelt innlegg
Gammel 27-04-11, 19:15   #21
BenteR
Seniormedlem
 
BenteR sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2011
Hvor: 770 meter over havet
Innlegg: 4.055
BenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastisk

Sv: Diabetes + lavkarbo = høyt blodsukker?

Jeg har type 1 diabetes. Jeg valgte en gradvis tilvenning der jeg samtidig justerte ned insulinmengden, både den langtidsvirkende og den korttidsvirkende. Det anbefales å ha tett kontakt med legen sin når man er diabetiker og går over på lavkarbo for å slippe følinger om man setter samme dose insulin selv om man spiser mindre karbohydrater. Min lege hadde ikke peiling på lavkarbo, så jeg valgte å kjøre mitt eget løp med svært hyppige blodsukkermålinger for å finne ut hvordan jeg virket på lavkarbo.
Jeg bruker nå kun korttidsvirkende i forbindelse med måltid når det er behov (måler selvsagt blodsukkeret jevnlig utover dagen).
Jeg har noe produksjon selv enda og klarer meg altså med en til to enheter med NovoRapid i døgnet.
Var helt uten insulin en periode, men ble syk og fikk også store problem med reaksjon på stoffskiftemedisinen så jeg klarer ikke være fysisk nok til å klare meg helt uten insulin. Jeg har max 15 karbo pr måltid (trenger da en enhet NovoRapid). Vanligvis har jeg 5-10 karbo pr måltid og det klarer altså skrotten min å fikse uten tilført insulin. jeg spiser fire måltid til dagen + nøtter og litt frukt utenom.
Mitt blodsukker holder jeg støtt og jendt mellom 4,2 og 8. Vanligvis ligger jeg på fem-tallet.
Blodsukkeret mitt er alltid høyest om morgenene og lavest om kvelden.

__________________
En reise på 1000 mil begynner med 1 skritt.
BenteR er avlogget   Min kostholdsfilosofi: diabetiker, max 5 karbo pr.måltid Svar med sitat