Sv: Oliven
Opprinnelig lagt inn av Nerthus, her.
Oliven er tilvenning - jeg likte ikke oliven før leeeenge etter at jeg passerte 30 - altfor mye smak Jeg elsker de brune - kalamares(?) - MED stein. De grønne synes jeg er litt sure og de sorte blir litt tamme for de er mildest i smaken. Som nybegynner kan du prøve deg på de små blandingene i osteavdelingen hvor du finner feks oliven/feta/hvitløk i olje - sånt er perfekt som snacs/forrett til vin feks. Aldri smaker hvitløk så godt som de marinerte i de små pakkene altså! Apetina snacks er det vel de heter 
Oliven, fetaost, en god tomatpasta (altså tomatpesto, med tomat istedet for basilikum), aoli (hvitløksmajones) og lavkarbo foccaccia så er kvelden reddet for min del 
Kalamata-oliven, fantastiske oliven.
Det er utrolig mange forskjellige oliven, å anbefaler ikke en som er "uvant" med oliven å kjøpe de "billige" sorte og grønne på glass.. er ikke spesielt godt akkurat. Dog så er kalamata og andre "gourmet-oliven" rimelig dyrt..
marinerte kalamata og babybell-peppers ilag er nydelig.
__________________

|