Vis enkelt innlegg
Gammel 09-05-11, 17:19   #526
Mekkal
Juniormedlem
 
Medlem siden: Jan 2011
Hvor: Lofoten
Alder: 51
Innlegg: 47
Mekkal er på en erverdig vei

Sv: Januar/februar-startere! Med vekt og oppskrifter

Dersom det er noen av dere som er glad i fisk, spesielt laks, ørret og røye anbefaler jeg på det sterkeste å investere noen hundrelapper i en ABU-rök. I den varmrøyker du fisk eller kjøtt. Jeg har laget hvalkjøtt i den, men først og fremst er den brukt til varmrøyking av rødfisk. Enten filèt (m/skinn, alltid) eller hel fisk dersom den ikke er for stor.
Det er bare å krydre med de krydderne du liker, jeg bruker bare salt, pepper, dill og sitron, og så legge den i ABU-röken i ca et kvarter. Server med agurksalat, rømme, eggesmør og litt smørdampet blomkål, så får du et måltid du vil huske lenge. Såfremst du liker fisk da

Vi har nettopp spist ferskfanget røye laget på denne måten, og 1 stk på tett på halvkiloen var mer enn nok mat, og smakte helt fantastisk. Litt tørket einer sammen med røyksponet ga en ekte villmarkssmak.

__________________
Startet 10.januar 2011.

Sjekk gjerne bloggen min: http://forum.lavkarbo.no/blog.php?u=24287

Mekkal er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Egenkomponert Svar med sitat