Vis enkelt innlegg
Gammel 10-05-11, 20:42   #1
marjusen
Seniormedlem
 
marjusen sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2010
Hvor: Gjøvik
Alder: 42
Innlegg: 1.461
marjusen begynner å bli godt kjentmarjusen begynner å bli godt kjentmarjusen begynner å bli godt kjentmarjusen begynner å bli godt kjentmarjusen begynner å bli godt kjentmarjusen begynner å bli godt kjent

Luftig herlig sjokolademousse

Mulig denne er postet før, men denne så utrolig god ut:
Inspirert fra denne bloggen: http://kristinsmiddagstips.blogspoSj...ademousse.html

Du trenger:

100 g eggeplommer
45 g sukrinmelis eller annen søtning
0,5 dl fløte

120 gram mørk eller lys SUKKERfri sjokolade

3,5 dl fløte pisket til krem

Slik gjør du:

Bland sammen eggeplommer, søtning og 0,5 dl fløte i en bolle og pisk det over vannbad til du får en luftig og kremet konsistens. Hell hakket sjokolade i en annen bolle, trekk plast over og sett den over vannbad til sjokoladen har smeltet. Pisk den smeltede sjokoladen inn i eggeblandingen og vend til slutt inn kremen litt etter litt. Ha moussen over i en sprøytepose og fordel i fem små glass eller kopper og dunk koppene ned mot benken slik at moussen legger seg flatt på toppen. Sett dem kaldt i minst 3-4 timer og pynt med friske bær før servering.

Denne har ca 12 kh + den sukkerfrie sjokoladen. Velger du den med minst er det ca 15 kh i hele røra. Dette er en mektig dessert som skal deles på 5. Da er det 3 kh pr porsjon Velger du melkesjokolade med litt mer karber blir det litt mer såklart, men fortsatt akseptabelt for noen.

__________________


marjusen er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketogent Svar med sitat