Sv: Løk for å få opp karboinntak. Smart eller dumt?
Hei 
Jeg har ikke akkurat noen eksakt oppskrift, for denne er noe jeg har mekket sammen selv. Da blir det ofte litt variasjoner etter hva jeg har i kjøleskapet. Det viktigste synes jeg, er å koke skikkelig kraft selv, for etter min mening blir det en ekkel smak av buljongterninger. Jeg pleier å lage en stoor kjele, for det er supert å fryse denne i passe porsjoner til en lettvint og god middag eller kvelds. Jeg er så heldig å bo nær svenskegrensen, så jeg pleier å kjøpe poser med kyllinglår, men det går like fint med hel rå kylling. Bør deles i mindre stykker om du ikke har kjempegod tid.
Kok kyllingen i vann tilsatt salt og en bit purre til den er mør. Bør holde med en halv time om den er delt. Mens den koker, skjærer du opp grønnsaker i tynne strimler. Jeg synes det blir best med spiss paprika, purre og sjalottløk. Riv et par cm. ingefærrot og knus 3-4 fedd hvitløk. Chili er et must, men jeg har et par chilipyser i familien og pleier å smake til suppa med ferdigmost chili fra glass til slutt.
Når kyllingen er ferdig, tar du den opp av vannet. Smak på kraften, og kok den inn noen minutter om den er svak. Fres grønnsakene myke i olje og tilsett kraften og en boks kokosmelk. Plukk kyllingen og del kjøttet i passe stykker. Vil du ha mer kjøtt, kan du skjære opp fileter og slenge i. Smak til med salt, pepper og en dæsj limesaft til slutt.
Har ikke laget denne mens jeg har gått på ketolyse, men det er vel ikke for galt, tror jeg. Smaker forresten meget godt med eggnudler for de som kan spise det.
|