Vis enkelt innlegg
Gammel 16-05-11, 09:44   #1
Makronella
Medlem
 
Medlem siden: Oct 2009
Innlegg: 143
Makronella har en fantastisk aura rundt segMakronella har en fantastisk aura rundt seg

Squash tagliatelle med scampi (bilder)

Jeg har hatt en skikkelig festoppskrift med pasta og scampi som jeg nå har gjort lavkarbo vennlig. Dette er vel ikke helt hverdagskost, men fin å servere en lørdagskveld med gjester feks, eller som en ekstra god kveldsrett på 17 mai om en vil ha noe helt annet enn det tradisjonelle
750-1000 gram scampi
3 store squash
6 finhakkete vårløk
1/2 dl cognac (viktig for smaken)
drøyt 3 dl fløte
1 ss frisk basilikum
1 dl fersk revet parmesan
1 ts timian
salt
grovkvernet pepper og parmesan til servering
Rens scampi og fres den med litt hviløk i god olje -til de har fin farge men ta de opp når de har fått rosa farge så de ikke blir seige.




Squash skrelles -bruk en potetskeller til dra av litt brede bånd med squash -jobb rundt til en kommer inn til frøene i midten. De vil vi ikke ha med. Fres den i en stekepanne i godt med smør til de begyner bli myk . Ta opp og legg tilside.




Vårløk freses i smør til de er myk -ikke for sterk varme. Jeg pleier her ha oppi oljen og kraften som ligger i bunnen av skålen med scampi.




Når vårløken er myk tilsett cognac og la det koke til cognacen er halvert. Cognac kan sløyfes evt erstattes med hvitvin, men den har mye å si for smaken. Rør inn fløten, ha i urtene evt salt og revet parmesan.



La det småkoke til fløten begynner tykne. Ha i scampiene kok videre i to minutter.




Vend squashen forsiktig inn og bland det godt. Serveres straks med et dryss med grovkvernet pepper og revet parmesan




__________________

Makronella er avlogget   Min kostholdsfilosofi: egenkomponert Svar med sitat