Iskrem med vaniljefugde og sjokolade
Inspirert av daimiskake oppskriften min, har jeg laget meg en lavkarbovariant. Vil man ha denne som iskake så kan man lage marengsbunn av de tre eggehvittene og ha den under isen.
- 3 eggeplommer
- 1ss splenda
- 1ss sukrinmelis
Piskes til eggedosis/ tykk og luftig masse - 2 bokser kremfløte
- 1ts splenda
- 1ts sukrinmelis
- 1ts vaniljepulver
Piskes til krem.
Bland krem og eggedosis, tilsett: - 2 ss sterk kaffe
- 1 raspet cloetta sukkerfri sjokolade, eller annen sjokolade du liker
- 1/2 porsjon vaniljefugde i biter. ( Du finner oppskrift her på forumet)
- Bland gjerne i litt peanøtter også hvis du liker søtt og salt sammen
Hell alt i en tom 1l isboks, ha på lokk og sett i fryseren. Kjempegodt!
Denne er ikke så søt da jeg ikke er så glad i ettersmakene på søtstoffene. Smak til med søtning til du får det slik du liker det.
Vil man ha sjokoladesaus til å ha på isen så kan man bruke samme oppskrift som når man lager sjokoladetrøfler. - Kok opp 1 dl kremfløte
- Hakk 200g sjokolade (sukkerfri eller 70%)
- Ta fløten av platen og bland i sjokoladen, rør til du får en jevn masse.
Nå har du varm sjokoladesaus til å ha på isen. Sett restene i kjøleskapet til den stivner, så kan du lage trøfler av dette.
PS: Så i en annen istråd her ett tips om å dekke isen med plastfolie for å unngå krystallisering. Det var lurt, skal prøves neste gang. Det blir ikke krystallisering i isen når jeg lager høykarbo is...det er nok søtningstoffene som gjør det. Det er jo bare det som er endret.
__________________

Ole Brumm, Om ikke å gi opp:
Hvis hyssingen ryker, prøv en ny
Sist redigert av SusanG : 23-05-11 kl 18:28.
Årsak: Plastfolietipset
|