Også har jeg da skrevet svar tilbake... 
Sitat:
Takk Tore!
Jeg gjorde et søk på mattilsynet og fant artiklene du viser til. Kilden Mattilsynet viser til er EU's vitenskapelige råd.
Men stevia-debatten er jo noe nyansert da. I land som Japan brukes stevia i alt som søtes, inkludert CokaCola Light! I USA omsettes Stevia nå som søtstoff mens det tidligere har vært forbudt.
Mener at Dag Viljen Polyzyenski og Iver Mysterud i Mat & Helse har skrevet en lengre artikkel om Stevia. Kanskje du vil kontakte dem om du ønsker å få flere vinklinger, og ikke minst få igang en debatt om hva som kan selges som helsekost, kontra hva som kan omsettes som kunstige tilsetningsstoffer - hva bivirkninger angår?
Slik jeg har forstått logikken bak myndigheter og vitenskapelige råd så er det OK med bivirkninger så lenge de er dokumentert godt nok... *smiler*
Legger ved en link til en lengre artkkel om stevia: (Med omfattende referanser)
http://www.rain-tree.com/stevia.htm
Ønsker deg en strålende helg!
Mvh,
Hans Petter Wilhelmsen
(Lise har reist på tur)
__________________
Noe du lurer på? Sjekk FAQen."Kommunikasjon har ikke bare med offentlig transport å gjøre".
|