Sv: Steke biffen i ovnen?
Du bør uansett svi biffen på utsiden før du hiver den i ovnen ellers bli den bare grå og trist.
For en vellykket biff steikt i panna gjør som følger:
- Ta ut biffen fra kjøleskapet og legg den i romtemperatur i minst en halv time før steiking. Kjøttet må være temperert.
- Sett plata på fullt, varm opp panna og ha i smør. Når smøret begynner å bli nøttebrunt kan du legge oppi biffen. Det re viktig å ikke ha for mye kjøtt i panna om gangen. 2 små eller 1 stor holder.
- Skru plata ned et par hakk når du har fått i biffen. For medium steikt (lett rosa inni) la biffen steike til du ser kjøttsafta begynner å piple ut på oversiden, først da snur du den og steiker på den andre siden. Steik den også på den andre siden til kjøttsafta begynner å piple igjennom. Salt o gpepper har du på når du har steikt den
- Ta biffen over på en tallerken og la kjøttet hvile minst 2-3 minutter. Dette er utrolig viktig for at kjøttsafta skal sette seg og biffen bli saftig.
Følger du denne oppskriften bør du få en bra biff, det var i hvertfall denne oppskriften som lærte meg å steike biff og få den akkurat slik jeg vil ha den. Selvfølgelig spruter det litt, men pass på at panna er helt tørr før du begynner og at biffen heller ikke er for våt. Ikke skyll biffen men "dabb" gjerne av den med litt tørkepapir dersom den er for "våt". Dette forhindrer også spruting, desstuen tar det ikke mange minuttene og steike en normalt stor biff (4-5 min??) og det blir faktisk ikke så mye søl og du trenger heller ikke å vente så lenge ved panna. Mens biffen hviler kan du tømme litt fløte i den varem panna og koke ut, så får du også deilig fløtesaus.
Konklusjon: anbefaler ikke steikeoven, vil du ikke bruke panne bør du heller satse på grill.
|