Vis enkelt innlegg
Gammel 04-06-11, 18:36   #4
BenteR
Seniormedlem
 
BenteR sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2011
Hvor: 770 meter over havet
Innlegg: 4.055
BenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastiskBenteR er bare helt fantastisk

Sv: Fordeling av ingredienser i et måltid

Jo, blodsukkeret stiger når man spiser 15 karber på en gang. Iallefall hos meg som er diabetiker. Jeg tenger 2 enheter insulin for å takle 15 karber i et måltid, resten klarer kroppen min selv å fikse (har fremdeles noe produksjon).
Leste en tabell en gang som sa at blodsukkeret stiger med 0,3 for hver karbe man spiser, men det stemmer ikke etter mitt vett. Det er den glymeiske indeksen + om man også får i seg fett samtidig som bestemmer hvor mye blodsukkeret stiger. I tillegg tror jeg det er individuelle forskjeller for hvor fort blodsukkeret svinger.

__________________
En reise på 1000 mil begynner med 1 skritt.
BenteR er avlogget   Min kostholdsfilosofi: diabetiker, max 5 karbo pr.måltid Svar med sitat