Tråd: Fett foredrag
Vis enkelt innlegg
Gammel 04-06-11, 23:18   #29
taraquin
Medlem
 
Medlem siden: May 2011
Innlegg: 291
taraquin er virkelig snilltaraquin er virkelig snilltaraquin er virkelig snilltaraquin er virkelig snill

Sv: Fett foredrag

Glemte forresten å si at det hørtes veldig spennende ut det foredraget du var på

Se på studiene som står referert, grunnen til at jeg linke til treningsforum er at abstractene står der, les dem, drit i siden ellers og artikkelen forøvrig Antatt behov for omega 3 er 1-2 gram (målt i EPA, DHA osv) såvidt jeg vet, mens noen grupper som f.eks deprimerte, bipolare, personer med ADHD osv kan ha større utbytte av høyere doser.

Send meg gjerne referanser, jeg leser mye forskning har hat tatt eksamener i fysiologi, anatomi osv og er svært interessert i kroppens funksjoner både ift trening, kosthold m.m og vil gjerne lære mer

Er enig med deg i å spise fisk og ta kaldpresset planteolje (selv om jeg sverger til hampolje siden den både ksoter mye mindre og smaker bedre enn Udo`s da, men hver sin smak )
Var på et foredrag med

Jeg var på et foredrag med Bjarne Østerud (professor på medisinsk avd ved UIT), han hadde mye interessant å komme med, mulig du hørte endel av det på fattforedraget deres og, men kanskje noe av dette er nytt for enkelte her?
EPA og DHA beskyttes ved hjelp av antioksidanter, i laks beskyttes de naturlig av f.eks Astaxanthin som også er tilstede og forhindrer harskning en god stund etter at fisken er slaktet og klar for spising (noe som gjør det best å spise f.eks sushi eller fersk fisk. Dessuten bør man egentlig ikke steke fisk med mye omega 3 i da stekninga lett ødelegger omega 3 i fisken. Koking, ovnsbaking etc er langt bedre, men sushi er kanskje den beste måten. Man kan også kombinere marine fettsyrer med vegetabilske oljer for å lage tilsvarende antioksidanter, eks beskytter de kaldpressede olivenoljene med høyest antioksidantinnhold f.eks hvalolje og selolje fra harskning samtidig som de bedrer opptaket i kroppen og i synergi reduserer f.eks markører for astma. Professoren hadde testet dette på flere hundre personer, derav flere toppidrettsutøvere med gode resultater og gitt ut flere studier. Jeg har selv astma og noen andre kjipe diagnoser som gjør at jeg profitterer på fett og omega 3, har faktisk ikke hatt noe skikkelig astmaanfall siden jeg begynte å bruke mye EV olivenolje, hampolje, linfrøolje, kokosolje, smør, lakseolje (prøver å spise laks, men samboeren hater det). Føler det både har hjulpet på astmaen og det andre grumset Tidligere var jeg mye plaget med anstrengelsesastma og brukte medisin når jeg f.eks skulle jogge eller sykle en tur, nå greier jeg meg uten, noe som er fantastisk

taraquin er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Karboredusert-middelshavs-periodisk faste Svar med sitat