Sv: Trenger litt hjelp - trening og spising
Opprinnelig lagt inn av Monagh, her.
Har gått på lavkarbo i 2.5 uker nå og i går kveld var jeg på gruppetrening på treningssenteret for første gang. Spiste ca 2 timer før (1/2 boks cottage cheese med en dæsj fløte, en liten neve hakka valnøtt og ei lita ts Lerum jordbærsyltetøy uten tilsatt sukker). Siden vi skulle ha sein middag i går så ble det enkelt på ettermiddagen. Det jeg trena var noe som kalles dance-mix, med høy intensitet. Men så... 30 minutter uti treninga gikk jeg rett i kjellern. Beina var som bly og jeg ble svimmel så det holdt. Må legge til at jeg på den tiden pøste på med 1/2 liter vann.
Jeg gjorde meg en nyttig erfaring - før treninga må jeg ha i meg noe mer... forslag noen?? Hva har man i seg før trening for å holde med høy intensitet og hvor lenge før bør man ha det i seg??
IKKE TREN! Det kan ikke sies ofte nok. De første 3-4 ukene på lavkarbo skal den eneste treningen være rolige spaserturer, fordi overgang fra sukkerforbrenning til fettforbrenning, er veldig stressende for kroppen. Det er et signal når kroppen blir som bly at den er overstresset og eier ikke energi fordi den strever fortsatt med å lage nok enzymer for å spalte fett. Det er SVÆRT VIKTIG at man tar dette alvorlig.
Når man vel er kommet i gang med fettforbrenning, er det imidlertidig ingenting i veien for å trene, men vent gjerne ytterligere 4 uker til, før du trykker til med høy intensitet over tid. 10 - 15 minutter gjør ingenting, men ikke press for mye. Når det er gått rundt 8 uker, kan du bare kjøre på som før. Det kan være greit å vite at du trenger ikke å spise noe for å trene - alt skal tas fra fett, ikke sukker, og det lille sukkeret som trenges, finnes lagret i lever og muskler fra før av. Men for å trene kroppen til å brenne fett, er det lurt i begynnelsen å ligge på rundt 20 gram, for å fortelle den at den kun tar energien fra fett. Ikke vær redd - fett er et bedre brennstoff en sukker, kanske spesielt på høy intensitet, uansett hva olympiatoppens "eksperter" forteller deg.
|