Sv: Helst ikke sukrin..
Limer inn en oppskrift jeg la i en anne tråd.
Kluet er å bruke en blanding, og ikke så mye. Det blir likevel søtt nok.
Synes ofte lavkarbobakst gir en rar smak, men ved å se på mange ulike oppskrifter, både lav og høy karbo, har jeg smakt og prøvd meg frem til en suksessterte som ikke gir ising fra sukrin, eller annen rar smak av kunstig søtning. Den er kjempegod!
I forhold til høykarbo trenger man mye mindre søtning selv om kaka smaker like søtt.
Her er oppskrifta:
Suksessterte/gul kake:
4 eggehviter
150 g malte mandler
Søtning (35 g sukrin, 2 ss splenda, ½ ss flytende natreen)
1,5 ts bakepulver
Stek i 25 min 170 grader. Midt i ovnen
Gul krem:
7 eggeplommer
2,3 dl fløte
Frø av ei vaniljestang
Søtning, 40 g sukrin, 1,5 ss splenda, 25 dråpar flytende natreen
Mykt romtemperert meierismør, 150 g
Krem:
Bland eggeplommer, fløye, søtning og vaniljefrø i en kjele og kok det opp under svak varme. Husk å røre hele tiden slik at det ikke legger seg ved i bunnen. Rør til det tjukner. Avkjøl kremen. Pisk opp det romtempererte smøret bland inn eggekremen. Kremen fordeles utover kaka og dekoreres ev med raspet sjokolade.
Sett kaka kaldt.
Når den skal spises tas den ut av kjøleskapet i god tid, minst en time før.
Er super å fryse, smaker like godt uansett. Du kan faktisk fryse den, ta den opp, spise av den, og fryse den igjen.
Vel bekomme
__________________
trening august:530 min

Sist redigert av frøken : 06-06-11 kl 21:22.
|