Vis enkelt innlegg
Gammel 16-06-11, 10:56   #1
Kitt
Seniormedlem
 
Kitt sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Asker
Alder: 58
Innlegg: 18.153
Kitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastiskKitt er bare helt fantastisk

Oopsie-firkløverrull

Inspirert av oopsie- rullenes fortreffelighet, "oppfant" jeg denne:

Oopsie-rullekake(fritt etter Gerds oppskrift)
4 egg
1/8 Ts bakepulver (eller Kremotartari)
150 gram Kremost (jeg brukteLandlord sin lille runde)
1ss natreenpulver
1ts flytende natren(kan sikkert sløyfes)
1ss bakekakao

Fyll:
100g mørk sjokolade, gjerne sukkerfri om man vil
50g hasselnøtter/mandler/paranøtter. Velg etter smak og karber


Separer eggene. Bland sammen kremost og eggeplommene i en bolle. Visp eggehvitene og bakepulver stivt. (Miks hvitene først, så plommene om du bruker samme mikser) Vende plommene og osten forsiktig i hvitene, vær forsiktig så det ikke faller sammen.
Smør røra utover bakepapirkledd stekeplate

Stekes på 150 grader i 25 minutter.

Sjokolade og nøtter hakkes ganske fint.

Strø gjerne litt splenda (ikke nødvendig) på et bakepapir på kjøkkenbenken.
Når kaka er stekt, hvelves den over på bakepapirer.

Fordel fyllet så fort som mulig og rull kaka sammen mens den er varm. Bruk bakepapiret den ligger på til å rulle med.

Legges kaldt en times tid og kan så skjæres i så tynne skiver man bare vil!


__________________
Kitt er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Syns "Less carbs" høres fornuftig ut! ;) Svar med sitat