Sv: Hva gjør dere i situasjoner der dere ikke kan planlegge og lage mat fra bunnen?
Opprinnelig lagt inn av FrkMarge, her.
Problemet er jo at det oppleves som frekt fra vertens synsvinkel om gjesten bare forsyner seg av det dyreste på middagsbordet og forventer at det er greitt....
I tillegg er jo ofte maten ferdig blandet som i pizza, gryteretter med ris/pasta osv...
Og om man ikke forsyner seg er man jo også frekk.... eller i allefall blir verten lei seg fordi bryderiet med å lage middag til gjesten ikke er "bra nok"... lurer veldig på hvordan jeg skal kunne dra på middagsbesøk uten å risikere å fornærme verten på den ene eller andre måten.
Jeg har vel ikke opplevd at noen andre enn den eldste generasjonen (type mine besteforeldre i 80-åra) har blitt fornærma, og de blir det nettopp fordi de tror det de serverer ikke er bra nok for meg. Da har jeg forsøkt å forklare, og det har vel ikke egentlig trengt inn, men jeg kan ikke spise for deres skyld uansett. Alle andre jeg har delt det med, har forstått og godtatt, og gjort tilpasninger for meg. Det er ikke all verdens som skal til alltid. Hvis du allikevel er superredd for å fornærme noen, så foreslår jeg at du sier du er allergisk. Ingen blir fornærma av det. 
|