Sv: Spørsmål ang lavkarbo
Opprinnelig lagt inn av tinamejo, her.
Jeg tåler ikke egg og det går helt fint. Foreløpig. Tror jeg kan sspise egg for veit ikke helt åssen jeg reagerer på den, men den slo ut på sånn intoleransetest.
Hvis du har unngått alt av egg i lengre tid (typisk mer enn 3 uker) i strekk kan du "utfordre" intoleransen din gjennom å spise ett egg til frokost (før annen mat), ett til middag (før annen mat) og ett til kvelds (før annen mat) i tre dager. Om du ikke har merket noe da (dårlig i magen, kviseutbrudd, forhøyet puls, hetetokter, uvelhet, hodepine, utslett) så kan du trygt gå itifra at du iallfall tåler egg i de mengdene. Avbryt testen dersom du får utslag! Er du usikker så la det gå lenger tid uten egg (doble tiden uten) og så gjennomfør en ny prøve.
Jeg slo ut på egg (og en haug andre matvarer) men det jeg reagerer på er melk (og det hadde jeg lavt utslag på).
Forklaringen jeg fikk er at om man jevnt spiser noe man ikke tåler så
1) blir immunforsvaret så "utslitt" at det kanskje ikke danner antistoffer lenger
2) tarmbarrieren blir så tæret at den også slipper gjennom mat man "egentlig tåler" i store molekyler slik at det oppstår antistoffer også mot denne. Når tarmbarrieren blir frisk (det gjør den når man avstår fra irritanten) tetter den seg så mye at kun små molekyler slipper gjennom - uten å danne reaksjon.
En del personer kan også tåle enten kun hviten eller kun plommen.
Sist redigert av smgj : 18-06-11 kl 13:15.
Årsak: Rettet stavefeil
|