Sv: Er du i balanse? Om omega 3 & 6
Bittorres: Omega 6 fra margarin\oljer blir da bare til en viss grad ødelagt, hvis det hadde vært tilfelle måtte jo f.eks tran og en rekke andre produkter blitt ødelagt pga oppvarming\renseprosess. Kan være enig i at det ikke er optimalt. Ang frø og andre kilder til omega 3 og 6 så tar det temmelig lang tid før fettsyrene blir nedbrutt bl.a pga god beskyttelse av skall og antioksidanter. Ift harskning og marin omega 3 som er langt mer enn 2 fettsyrer som heipådu påpeker, om man kombinerer f.eks laks (som i utgangspunktet inneholder bra med antioksidanter som motvirker harskning så fremt den ikke har ligget lenge framme etc) med grønnsaker\kaldrpessede planteoljer etc (som inneholder en god del antioksidanter) vil man ytterligere hindre skadelig opptak i kroppen. Hadde vært fint om du kom med kilder på dette. Min kilde er Professor Bjarne Østerud som kan mest om dette i Norge og har vist dette gjennom sin utprøving på sine studenter\pasienter ved medisink fakultet i Tromsø og gjennom forskning (bl.a drevet forskning ift hvalolje, tran etc i 20 år). Var på et foredrag med han for ikke lenge siden som var meget interessant hvor han tok opp en rekke av disse tingene.
|