Vis enkelt innlegg
Gammel 20-06-11, 09:56   #1
Lisbeth
Seniormedlem
 
Lisbeth sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Oslo
Alder: 57
Innlegg: 11.149
Lisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastisk

Sitron- og limefromasj med jordbær- og rabarbrakompott

Oppskrift med bilder her


4 porsjoner:

Ingredienser:
Sitron- og limefromasj:
1/2 sitron, revet skall og saft
1 lime, revet skall og saft
3 plater gelatin
1 egg
1 1/2 dl fløte
1/2-3/4 dl sukrin

Jordbær- og rabarbrakompott:
150-200 g rabarbra
1/2 l jordbær
1/2-3/4 dl sukrin
1/2 vaniljestang, frøene


Fremgangsmåte:
Riv skallet (ikke det hvite) og press ut saften av sitron og lime.

Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter.

Skill eggehvite og plomme.

Pisk eggehviten stiv, og pisk deretter kremfløten stiv.

Pisk eggeplomme og sukrin til en lys krem. Tilsett skall og saft fra sitron og lime.

Ha gelatinbladene over i en kjele og smelt de på lav varme. Hell den smeltede gelatinen sakte i eggeplommeblandingen samtidig som du pisker.

Vend deretter inn først kremen og så eggehviten ved hjelp av en slikkepott.

Fordel fromasjen i fire porsjonsformer og sett den kjølig i 3-4 timer.

Rens rabarbraen og jordbærene. Skjær rabarbraen i centimeterstore biter og jordbærene i skiver.

Ha rabarbraen i en kjele og ha i vann så det akkurat dekker bitene. Kok opp og la koke i 2-3 minutter. Hell så av vannet.

Tilsett sukrinen og frøene fra vaniljestangen. La småkoke til sukrinen har smeltet.

Ta kjelen av varmen og tilsett jordbærene. Rør godt.

Avkjøl kompotten i kjøleskapet før du fordeler den over fromasjen.

__________________



Lisbeth er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat