Vis enkelt innlegg
Gammel 22-06-11, 08:54   #1
Makronella
Medlem
 
Medlem siden: Oct 2009
Innlegg: 143
Makronella har en fantastisk aura rundt segMakronella har en fantastisk aura rundt seg

Kjøttdeigspyd (bilder)

Selv om været er temmelig skiftende er det grilltid, derfor er jeg stadig på jakt etter nye varianter av mat å ha på grillen. Denne gangen kom jeg på en variant vi hadde en del da ungene var små kjøttdeig-spyd De er stadig populære for barna ved middagsbordet var storlig begeistret. Bruker du pinner av tre er det lurt å la de trekke til seg vann før de brukes -slik vil de ikke ta fyr på grillen. På denne tiden pleier jeg ha en flaske vann med slike grillpinner i stående på kjøkkenet dermed er de ferdig til bruk til en hver tid.
Disse spydene er litt som man gjør de til selv disse, utrolig hva som kan puttes i deigen. Litt opprydding i kjøleskap på en måte. Denne omgangen be som følger
2 pakker kjøttdeig
2 egg
1/2 dl fløte
litt salt
pepper
paprika-de farger man har ble vel tilsvarende 1 liten paprika
1 løk
3 vårløk
en håndfull revet fersk parmesan
1 dl med fetaost
Bland sammen kjøttdeig, egg fløte og krydder før en løk paprika og ost tilsettes. Dette har jeg på forhånd hakket sammen i foodprosessoren, selvfølgelig kan man finhakke det selv, men jeg er litt lat mht til slikt og bruker maskin. Rør det hele godt sammen.



Lag spyd ved å legge kjøttdeigblandingen rundt spydene, jeg bruker ha litt kaldt vann i hånden og former de som jeg ønsker. Jeg vagte å forhåndsteke de i stekeovnen denne gangen, da er de lettere å håndtere på grillen,tar kortere tid og lettere å fryse ned om en lager mange. Jeg fryser de da etter forhåndstekingen, før grilling Forhåndsteker på 200 grader i 10 min. Når de kommer på grillen er det bare å gi de et par minutter på hver side så de får fin farge .











Mine var milde i smaken i dag da det var noen små som skulle være med å spise. Er det bare voksene eller ungdom som skal ha kan en fint spice de opp med både hvitløk og chili.


__________________

Makronella er avlogget   Min kostholdsfilosofi: egenkomponert Svar med sitat