Vis enkelt innlegg
Gammel 28-06-11, 13:18   #1
tiris
Juniormedlem
 
tiris sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2011
Hvor: Drammen
Alder: 42
Innlegg: 16
tiris er på en erverdig vei

Blåbærsorbet med kesam

Jeg har kjøpt meg ismaskin og måtte prøve den ut. Jeg ble litt inspirert av en oppskrift på aspargessorbet med kesam () og tenkte at blåbær sikkert var mye bedre. Oppskriften under gir to store posjoner.

75g sukrin
2dl vann
1 vaniljestang
ca 100-150g blåbær
ca 150-175g kesam

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp sukring og vann og ha i både vaniljefrøene og stangen. La det fosskoke i noen minutter. Ta ut vaniljestanga og hell blandingen over blåbærene rett fra fryseren slik at disse tiner og sukrin-blandingen blir kald. Hvis du bruker ferske blåbær må du først avkjøle sukrin-blandingen. Bruk en stavmikser for å knuse bærene. Sil blandingen for å fjerne skall og frø som ikke blir most av mikseren. Smak til med kesam. Hell blandingen over i ismaskinen. Min ismaskin ble omtrent halvfull, dvs ca 0,5l, og det tok ca 20min før den var ferdig.

__________________


tiris er avlogget   Min kostholdsfilosofi: lavkarbo Svar med sitat