Sv: Blåbærsorbet med kesam
Ser spennende ut, hvordan var resultatet?
Opprinnelig lagt inn av tiris, her.
Jeg har kjøpt meg ismaskin og måtte prøve den ut. Jeg ble litt inspirert av en oppskrift på aspargessorbet med kesam ( ) og tenkte at blåbær sikkert var mye bedre. Oppskriften under gir to store posjoner.
75g sukrin
2dl vann
1 vaniljestang
ca 100-150g blåbær
ca 150-175g kesam
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp sukring og vann og ha i både vaniljefrøene og stangen. La det fosskoke i noen minutter. Ta ut vaniljestanga og hell blandingen over blåbærene rett fra fryseren slik at disse tiner og sukrin-blandingen blir kald. Hvis du bruker ferske blåbær må du først avkjøle sukrin-blandingen. Bruk en stavmikser for å knuse bærene. Sil blandingen for å fjerne skall og frø som ikke blir most av mikseren. Smak til med kesam. Hell blandingen over i ismaskinen. Min ismaskin ble omtrent halvfull, dvs ca 0,5l, og det tok ca 20min før den var ferdig.
|