Sv: Bryllup og kaker, trenger hjelp
[quote=frøken;1162530]Du kan jo tilby deg å bake en kake til anledningen
Har smakt og prøvd meg frem til en kjempegod suksessterte/gul kake som smaker som høykarbokake, ingen kunstig søtningssmak:
Gul kake
4 eggekviter
150 g malte mandler
Søtning (35 g sukrin, 2 ss splenda, ½ ss natreen)
1,5 ts bakepulver
pisk eggehviter stivt, tilsett søtning og de malte mandlene. bland forsiktig, ha i 24 form.
Stek i 25 min 170 grader. Midt i ovnen
Gul krem:
7 eggeplommer
2,3 dl fløte
Frø av ei vaniljestang ev
Søtning, 40 g sukrin, 1,5 ss splenda, 25 dråpar flytande natreen
Meierismør, 150 g
Krem:
Bland eggeplommer, fløte, søtning og vaniljefrø i en kjele og kok det opp under svak varme. Husk å røre hele tiden slik at det ikke legger seg ved i bunnen. Rør til det tykner. Avkjøl kremen. Pisk opp det romtempererte smøret bland inn eggekremen. Kremen fordeles utover kaka og dekoreres ev med raspa sjokolade.
Men hvis ikke sier jeg som noen av de andre her, spis et kakestykke. Dette kostholdet skal man jo ha hele livet, og da må man kunne skeie ut en skjelden gang. Det er det daglige som teller.[/quot
|