Vis enkelt innlegg
Gammel 19-07-11, 17:54   #24
comida
Juniormedlem
 
Medlem siden: Jul 2011
Innlegg: 10
comida er på en erverdig vei

Sv: Skal - skal ikke på lavkarbo?

Opprinnelig lagt inn av Lillemy71, her.

For meg ser det ut til at du totalt mangler motivasjonen for å begynne på lavkarbo.

I tillegg synes jeg du ska tenke gjennom følgende:

  1. Hva er det du vil oppnå? Er dette bare en rein "slankekur" for å få mindre tall på vekta eller er du ute store helsegevinster i tillegg?
  2. Du bør anse dette som en livsstilsendring som er for resten av livet. Kanskje har resten av familien også godt av å være med på dette og kutte ned på helgeutskeielsene?
  3. Prøv å fokusere på alt det gode du kan spise, fremfor å fokusere på det du ikke kan spise. Variasjonen i et lavkarbokosthold er enorm og det finnes så mye godt dersom man bare bruker litt tid på å sette seg inn i det. Det finnes også erstatninger for søtsaker, kaker o.l. Er vel delte meninger om hvorvidt man skal spise dette, men det kan jo være et hjelpemiddel til du kommer over kneika. Tror mange av oss har vært i den situasjonen til å begynne med.
  4. Et godt argument for lavkarbo (som har mange retninger som tidligere nevnt) er at det er fokus på reine, gode råvarer der man ikke får i seg alle mulige guffne ting.
  5. Dersom du skulle velge lavkarbo så er ikke ketose et mål i seg selv, men dersom du velger ketose så husk at ketostixene er langt fra pålitelige og kan faktisk bare gi et ekstra stressmoment når man ikke får utslag.
  6. Tenk også igjennom hvorfor og når du må ha søtsaker. Når fyser du? hvorfor fyser du? Er det kropp eller hodet som vil ha. I mange tilfeller er det psyken som vil ha og ikke kroppen. Vi tror vi føler oss bedre dersom vi kan klemme ned litt sjokolade. i tillegg kommer vanene (eller uvanene kan vi vel si) der smågodt, pizza og brus er det som skal til for å kose seg. Vaner/uvaner kan endres på dersom man bare vil, men det kreves en god porsjon viljestyrke og arbeid. Dessverre kommer ingenting av seg selv.
Det finnes ingen enkel utvei til varig vekttap og helsegevinst og det er mye arbeid uansett hvilken metode man velger. Kunnskap er makt og det er viktig å lese seg opp på ulik litteratur. Velg en filosofi og til å begynne med kan det være en fordel og følge den slavisk. Tenk nøye gjennom hva du vil med dette og jobb deg ut derifra, prøv også å se det positive i det du er i ferd med å gjøre fremfor å fokusere på det som er negativt. Det gjør alt så mye lettere.

Masse lykke til uansett hva du velger du å gjøre

Etter hvert som jeg leser innser jeg nok at det er motivasjonen min som er hovedproblemet (selv om den ikke burde være det sett i lys av mine argumenter (se svaret til Echo) for å begynne. Og ja, jeg argumenterer ofte i mot lavkarbo - men jeg har noen gode grunner i favør av lavkarbo også. Derav tittelen på tråden. Jeg trodde i går at jeg hadde bestemt meg, men i dag heller jeg litt mer i retning av LCHF a la Hexeberg... Det rare er at det negative med lavkalori, nemlig maten, ikke virker så ille når jeg tenker på at jeg kan spise litt godt på lørdager. Snakker da om lavkalori som en kur. Kunne ikke tenke meg å leve resten av livet på 15-1600 kcal og det tror jeg heller ikke er nødvendig så lenge jeg kan trene. Men maten i LCHF er jo rene gourmetmaten - og dét tiltaler meg veldig Tenkte å prøve ut Bountyoppskriften - har kjøpt Cocosa. Kanskje er det håp?
Takk for god tilbakemelding!

comida er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Hexeberg? Svar med sitat