Vis enkelt innlegg
Gammel 21-07-11, 10:36   #1
tarante
Medlem
 
tarante sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2009
Hvor: Vestfold
Innlegg: 68
tarante er på en erverdig vei

Tarantes foccacia

5 egg
150 gr smeltet smør (saltet, kompenser event. med litt salt i røren) Min ble nok alt for salt, så vær forsiktig med Maldon på toppen!
1 boks Creme Fraiche
50 gr kokosmel
25 gr malte sesamfrø
1 toppet ts glutenmel
1 toppet ts bakepulver
1 ts fiberhusk
1/2-1 ts tørket rosmarin (event. kan blader av frisk rosmarin legges på som pynt på toppen)
2 hvitløksfedd

Smelt smør, avkjøl og bland med CF, rosmarin og hakket hvitløk.
Pisk eggedosis av eggene.
Bland øvrige ingridienser og ha i eggedosisen. Rør 2-3 ganger rundt før du har i det våte. Konsistensen på røren blir som en kakeoppskrift som er basert på "rør sukker og smør hvitt".

Helles i en liten langpanne som er kledd med bakepapir. Toppes med fetaost og oljemarinaden fra glasset + Maldonsalt.

Toppingen har lett for å synke i røren, så om du ønsker at det skal synes til slutt, så stek en hinne først og legge det på da (kanksje 3-5 min)

Stekes på 180 grader i 28 min.

Blir saftig og god! Passer som sidebrød til det meste, kanskje bortsett fra grøt

Vedlagte bilder
Filtype: jpg 001_1.JPG (31,1 KB, 39 visninger)
Filtype: jpg 002_1.JPG (39,8 KB, 25 visninger)
__________________



Sist redigert av tarante : 21-07-11 kl 16:47.
tarante er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketogent Svar med sitat