Vis enkelt innlegg
Gammel 22-07-11, 11:12   #1
smgj
Seniormedlem
 
smgj sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2011
Hvor: Østfold
Alder: 51
Innlegg: 6.228
smgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisk

Sjokolademandelbiscotti

Jeg fant disse. Har ikke fått testet dem selv, men har store planer... Kommer i en melkfri variant og en variant med melk.
http://www.trackyourplaque.com/blog/...-biscotti.html

Her kommer oversettelsen

Ingredienser
4,5dl mandelmel
1 dl grovhakkede valnøtter
1 dl hakket mørk sjokokade
Søtning tilsvarende 1 dl sukker
1 dl ricotta, romtemperert (bruk kokosmelk hvis melkintolerant)
4 ss smeltet smør (bruk kokosfett hvis melkintolerant)
2 store egg
0,5 dl melk (rismelk, mandelmelk eller soyamelk hvis melkintolerant)
0,5 dl mandelsmør/peanøttsmør/smør på solsikkekjerner, romtemperert

Bland mandelmel, valnøtter, søtning og sjokolade i en bolle. Bland inn ricotta, smør, egg, melk og nøttesmør. Bland grundig for hånd.
Hell i en smurt brødform eller en form kledd med bakepapir. Fordel utover slik at deigen blir ca 2-3cm høy og 7-10cm bred.

Stekes i ca 40 minutter ved 175 grader i forvarmet ovn.

Ta ut "brødet" og la det kjølne et kvarters tid. Skjær i halvannen cm brede "skiver" og legg disse på siden på en bakeplate.

Sett platen tilbake i ovnen for 10 minutter til med steking. Ta ut platen, snu kjeksene og stek den andre siden i ytterligere 5 minutter.

Ta ut og la kjeksene kjølne på rist.

__________________
Fant (og mistet igjen) matchvekta under candida- og eliminasjonsdiett ifm. stoffskiftesykdom. Forsøker nå å finne den igjen med inspirasjon fra Primal Blueprint
smgj er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Primal Blueprint - tåler begrenset melk (lett laktoseintolerant) og glutenholdig mel enda dårligere. Svar med sitat