Vis enkelt innlegg
Gammel 24-07-11, 12:11   #1
Yrla
Seniormedlem
 
Yrla sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2011
Innlegg: 4.612
Yrla har veldig mye å være stolt avYrla har veldig mye å være stolt avYrla har veldig mye å være stolt avYrla har veldig mye å være stolt avYrla har veldig mye å være stolt avYrla har veldig mye å være stolt avYrla har veldig mye å være stolt avYrla har veldig mye å være stolt av

Omega 3 finnes også i hvalkjøtt

Jeg er ikke så glad i fet fisk, og siden mye av fiskens fett ikke er omega 3 fordi fisken er oppdrettsfisk og foret med mat som gir mindre omega 3 er jeg glad det finnes alternativer. Fiskeoljer og olje fra sel og hval er det som omdannes til prostagladin 4, mens omega 3 fra valnøttolje, linfrøolje, soya, grønne grønnsaker, bønner og hvetekim omdannes til prostaglandin 3.

Når vi likevel er inne på prostaglandiner:

Omega 6 fra planteojer som mais, tistel, oliven, solsikke, peanøtter og nattlysoje omdannes til prostaglandin 1.

Omega 6 fra bløtdyr, rødt kjøtt, innmat, melkefett, reker og muslinger omdannes til prostaglandin 2.

Prostaglandin 1 demper inflammasjon, hindrer blodpropper og åreforkalkning, stimulerer humør og hormonsystem og er viktig for immunsystemet og nervesystemet.

Prostaglandin 2 er ikke essensiell men kan dannes ut av LA/GLA. Den kan dannes fra arachidonsyre fra kjøtt, melk og skalldyr. Disse matvarer bør begrenses ved degenerative lidelser og inflammasjonslidelser. PGE1 og PGE3 vil i motsatt fall hemme inflammasjonen og avbalansere immunsystemet.

Prostaglandin 3 og 4 hindrer blodpropper og åreforkalkning, demper betennelser og beroliger humøret.

Omdannelsen av oljene til PGE gir behov for sink, magnesium,c, b3 og b6 vitamin og hemmes av alkohol, mettet fett, sukker, transfett, røyking og stress.

Dette er ifølge boka ny næring, bind 1 av Eva Lydeking.

Yrla er avlogget   Min kostholdsfilosofi: lavkarbo Svar med sitat