Sv: Hva har du spist til frokost i dag?
Jeg lagde fisefine franske egg; Ouefs en cocotte
her er oppskrifta, på fire stk:
1 ss smeltet smør
1,25 dl kremfløte
4 små finhakkede sopp
40 gram skinke i små terninger
40 gram revet gruyère, men andre ostetyper går sikkert også bra
4 egg
1 ss finhakkede urter
Forvarm ovnen og sett et bakebredd på øverste rille. Smør fire ildfaste posjonsformer med smør. (Jeg brukte tekopper som tåler ovn)
Fordel halvparten av kremfløten i formene, og ha 1/4 av soppen, skinken og osten i hver form. Knekk et egg i hver form. Bland resten av kremfløten med urtene og fordel den i formene.
Stek 15-20 min, men ta ut mens eggene fortsatt er litt bløte siden de vil ettersteke en del. Spiste to av disse med en liten salat til, var skikkelig digg!
Går sikkert bra å bruke baconrester til denne. Paprika hadde også smakt godt oppi.
Det er skikkelig gøy med lavkarbo, det åpner for nye smaker på kjøkkenet enn det jeg har fått med vanlig lavkalori som jeg har drevet med ei stund 
|