Vis enkelt innlegg
Gammel 30-07-11, 03:10   #2
Vegard L
Medlem
 
Medlem siden: Nov 2010
Innlegg: 407
Vegard L er veldig godt liktVegard L er veldig godt liktVegard L er veldig godt liktVegard L er veldig godt liktVegard L er veldig godt liktVegard L er veldig godt liktVegard L er veldig godt likt

Sv: Omega 3 finnes også i hvalkjøtt

Eikosanoidene er et komplekst tema som er ekstremt vanskelig å sette seg inn i. Kort fortalt finnes det tre forløperfettsyrer for eikosanoidsyntese. Dette er omega 3/6-fettsyrer med 20 karbonatomer, og de aktuelle fettsyrene er DGLA (dihomogammalinolensyre), AA (arakidonsyre) og EPA (eikosapentaensyre). De to første er omega-6-fettsyrer, mens den siste er omega-3.

Det du skriver om at fettsyrer fra den og den matvaren omdannes til en spesifikk eikosanoid, er feil. Fra plantekilder får vi i oss fettsyrene linolsyre og alfalinolensyre, som begge har 18 karbonatomer. Disse fettsyrene forlenges, og gir forløperfettsyrene nevnt over, som brukes i eikosanoidproduksjonen.

Alle eikosanoidene er viktige, og det er forholdet mellom de ulike som betyr noe.

Les mer utfyllende om eikosanoider i min artikkel om omega-3/6 her: http://fitnessbloggen.no/omega-3-og-...-i-kostholdet/

Vegard L er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo, uprossesert mat... Svar med sitat