Sv: Ketolyse: Frukt dersom under karbgrensa?
Å dra inn frukt i denne sammenhengen blir idiotisk og det er heller ikke det Espen skriver. Frukt inneholder lite fruktose eks banan som inneholder 5 gram pr 100 gram, mens brus inneholder 5 gram pr dl og de færreste drikker 1 dl alene. Alle sukkerholdige varer med rørsukker, brunsukker etc inneholder derimot mye fruktose. Studier gjort på fruktose fra frukt viser positive effekter på vekt, blodsukker, insulinresistens osv. Studier gjort på fruktose fra rørsukker viser ikke det samme og ofte negative effekter. Å sammenligne fruktose fra brus med frukt og si at det er usunt i moderate mengder blir som å se at mettet fett er usunt fordi pommes frites og potetgull er usunt...
Les f.eks denne: http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=46263
Utfordring: Vis meg en studie hvor frukt\grønnsaker er brukt som eneste fruktosekilde som viser de samme negative resultatene som det å drikke store mengder fruktose fra brus etc viser.
|