Vis enkelt innlegg
Gammel 02-08-11, 00:01   #99
Ella84
Nytt Medlem
 
Medlem siden: Aug 2011
Innlegg: 4
Ella84 er på en erverdig vei

Sv: Alt du har ønsket å vite om ketose

Opprinnelig lagt inn av Nille, her.

Det er ikke meningen at man SKAL være i ketose til man har gått ned det man skal gå ned. Atkins første fase, Induksjonen, er en ketogen fase, dvs. at de fleste er i ketose. Denne er ment som en renseperiode. Etterhvert som man kryper oppover vedvarende stigen i fase to, vil man øke karbo inntaket med 5 karber pr uke. Med dette vil folk etterhvert gå ut av ketose. Hvor på veien dette skjer er høyst individuelt og varierer fra person til person. Noen går ut av ketose allerede ved 20 karber - andre er i ketose til langt over 50. Så lenge en fremdeles tar v spiller det ikke noen rolle om man er i ketose eller ikke.

På vedvarende vil de fleste ta av i en litt mindre fart enn under induksjonen. Når man er mellom rundt 5 kilo fra målet er det anbefalt at man går over i fase tre, pre-vedlikehold. Her legger man til 10 karber pr uke til man har nådd sin målvekt. Veldig få opplever å være i ketose så langt uti kostomleggingen.

Har man mye å ta av, er det en fordel å være i induksjonsperioden lenger. Om man trives med kostholdet og om man fremdeles tar av. Stanser vekttapet opp lenger enn 4-6 uker (2-3 er ganske normalt), vil 9 av 10 oppleve av man starter å ta av igjen om man går over på vedvarende og øker karbegrensen.

Håper dette var littegranne klargjørende !

Hei Nille
Jeg har nettopp begynt på LCHF, og lurer på en ting i forbindelse med dette. Jeg har lest mye på ulike forum men er vel heller mer forvirret enn klok etter å ha lest så mye. Jeg veier 60 kg og ønsker å ta av ca 6 kg, dvs der jeg var for ca 1 år siden. Jeg har forstått det slik at jeg ikke bør være i ketose da jeg ikke har så mye jeg skal ta av. Stemmer det? Hva bør mitt KarbH inntak ligge på da? Er 30 g KarbH nok? Håper på svar

Ella84 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat