Sv: Hvor fanatisk må man være?
Man kan velge å spise litt ris, pasta eller poteter. Da kan man f.eks. bruke naturris eller fullkornsris eller -pasta. Tidligpoteter har færre karber, kalde poteter har lavere GI enn varme. Selv har jeg valgt en smalere vei, fordi jeg synes det er vanskelig å balansere og fordi jeg trives med andre alternativer. Lager puré av blomkål eller knutekål, lager "pasta" av squash. Bruker masse grønnsaker, salat nesten hver dag. Det har nok litt å si at ungene ikke er så veldig glad i ris eller poteter. En annen grunn er at jeg holder meg unna mat som jeg frykter kan trigge søthungeren. Har akkurat spist finnebiff, med stekt reinskav, løk, aromasopp og creme fraiche oppi. Hadde puré av både blomkål og knutekål til (én av hver) og kokt brokkoli (som dessverre ble glemt og kokte altfor lenge...). Føler meg god og mett etterpå. Det hender jeg lager potetmos til, av mandelpotet, da har jeg masse smør i den, og da tar jeg litt av den.
|