Sv: Utregning, hva har jeg spist?
Vet ikke om det var vann i kjøttdeigen eller om det var karbonadedeig? Det er generelt 1/3 protein i rent kjøtt og fisk.
Totalretten du lagde hadde kanskje to karbo? 20% fett omtrent (1/5 av 500g, den klarer du )
Så om du spiste 60 g (andel av hvor mange g ferdig totalt?) så var 20g protein og 12g fett, kanskje en halv karbo. Om du kjørte det på diett.no eller liknende ville du se at det er 4 kcal i proteinene og 9 i fettet. Sånn omtrent betyr det at du kan telle fett dobbelt i forhold til proteinenergi. Det betyr at godt over halvparten av den maten var fettenergi og litt under halvparten til proteinenergi.
Lurt triks: det er superlett å øke fettandelen om du har eggeplommer i, for det løses opp gode oljer på null og niks jobb. Helle i rapsolje? Da smaker det faktisk enda bedre 
|