Sv: Goood gryterett til Navnefest? Tips?
Sitat:
Crème fraîche [IPA: krɛm frɛʃ] (fransk for «frisk fløte») er en tykk fløte som er syrnet med en bakteriekultur, men ikke så sur eller tykk som rømme. Crème fraîche var opprinnelig et fransk produkt, men er idag tilgjengelig i hele Europa.
Hovedforskjellen på rømme og Creme fraiche er at rømmen ikke er homogenisert. Derfor er creme fraiche godt egnet til å koke, noe rømme ikke er da den lett sprekker ved koking.
Rømme er laget av fløte eller blanding av helmelk og fløte som er syrnet. Rømmen syrnes ved hjelp av en bakteriekultur, enten naturlig eller tilsatt melkesyrekultur. Vanlig rømme inneholder 18-20% melkefett, og såkalt seterrømme har 35% fett, i likhet med kremfløten som er råvare. Rømme har en tykk konsistens og en sur/syrlig lukt.
Da lærte jeg noe nytt i dag også!!! Kjekt å lære noe nytt hver dag.. Jeg har nemlig sagt til meg selv at den dagen jeg ikke lærer noe nytt, dvs at alt går av seg selv, så kan de bare leie meg ned i fjæra.. 
__________________
Æ står han a! ♥
|