Sv: Tilbehør til ribbe???
Fløtegratinerte Sellerirot med hvitløk
Lagt inn av ruslepølsa: (ligger på diett.no)
Oppskrift sammendrag
Vanskelighetsgrad: easy
Forberedelsestid: 15 minutter
Tilberedningstid: 45 minutter
Porsjoner: 6
Ingredients
1 ts - Salt, bordsalt
3 dl - Hvitost, type Norvegia, Gulost
1 beger 1/3 liter - Fløte, kremfløte, 38%
2 fed - Hvitløk, rå (gjerne litt mere om du liker hvitløk)
1000 g - Sellerirot, norsk, rå
Vis kun markerte matvarer
Fremgangsmåte
Sett oven på 200 grader.(gjerne varmluft.)
Rens selerirotet ved å skjære av det utvendige skallet.
Skiv opp den rensede seleriroten i ca 4-7mm tykke skiver.
Bruk gjerne en kjøkkenmaskin til dette om du vil det.
Har funnet at du gjerne kan dele opp skiven i ca potetskive størrelse for et så jevt gjennomkokt resultat som mulig.
Legg skiven i en ilfast form
salt og pepper etter smak.. Liker også å ha i en spisskje med rosmaring fersk eller tørket.
Knus 2 fed hvitløk(er lov med mindre om du ikke er glad i så mye) og bland inn
tillsett ca 1 boks fløte til det nesten dekker seleriroten.
Dekk med ost. og sett i oven i ca 40 min. eller til de er myke når du stikker i den med en gaffel.
Bruk gjerne gill funksjon de siste 5 minutter for å fin å brunet ost.
Ikke sikkert du trenger så mye som 3 dl ost men jeg liker at det er riklig på toppen.
Har også prøv å tilsette en blokk med kylling buljong til fløten for litt ekstra smak og der var veldig godt.
står 6 prosjoner med dette er så digg at det ofte går litt mere..
Denne er så god at jeg måtte slutte å lage den så ofte da jeg bare overspiser den..
|