Vis enkelt innlegg
Gammel 12-08-11, 21:38   #24
suverene severina
Medlem
 
suverene severina sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2011
Hvor: Akershus
Alder: 57
Innlegg: 101
suverene severina er på en erverdig vei

Sv: Hvor fanatisk må man være?

Jeg ser at du skriver at du ikke er så god til å lage mat. Jeg var/er i en litt annen sitausjon, fordi det gjør jeg. Men - da jeg første gangen begynte med lavkarbo fikk jeg meg en skikkelig boost på kjøkkenet. Det var så mye god - og enkel! - mat å lage.

Det er ikke vanskelig eller et langt arbeid å lage mat fra grunnen av. Du må tenke litt annerledes - men hvis middagen skal være kjøtt og grønnsaker så går det på veldig kort tid: steke kjøttet og koke/smørdampe grønnsakene = ferdig. Jeg har oppdaget at tidligere tiders vaner med feks posesupper som utgangspunkt i allfall bare er tull. I dag koker jeg (feks) en blomkål i passe mengde vann, moser den med stavmixer, kyllingbuljong oppi, + gjerne smøreost med pepper. Dette tar maks 30 min, og er mye bedre enn toro sin.....

Ja - det har noen kostnader å legge om kostholdet. Men det er ikke sånn at det å leve lavkarbo betyr at man bruker mer tid eller mer krefter på å lage mat. Jeg vil nok anbefale å sette opp middags og kanskje og lunsjmenyer for de første ukene - rett og slett for å venne seg til at man må finne alternativer for ris/pasta/potet ol. Og det kan jo være litt tiltak....

Men du lagde vel mat før og? sånn at tiden du bruker til det er noe du tidligere også har gjort mener jeg.

__________________


Kjære dagbok
suverene severina er avlogget   Min kostholdsfilosofi: mest i retning Hexeberg/LCHF Svar med sitat