Vis enkelt innlegg
Gammel 16-08-11, 13:50   #1
Dangerous Nan McGrew
Medlem
 
Medlem siden: Aug 2011
Hvor: Oslo
Innlegg: 144
Dangerous Nan McGrew har en fantastisk aura rundt segDangerous Nan McGrew har en fantastisk aura rundt seg
Thumbs up

Pannacotta med sjokoladesmak

2 plater gelatin
3 dl fløte
1,5 - 2 ss sukrin
1 vaniljestang, eller 1 ts vaniljepulver
1 stor ss tyrkisk youghurt
50 g mørk sjokolade



Legg gelantinplatene i kaldt vann. Skjær vaniljestangen på langs og skrap forsiktig ut vaniljefrøene. Kok opp fløten, tilsett deretter sukrin, youghurt, og vaniljefrø og stang (eller vaniljepulver om du bruker det). Til slutt har du i sjokoladen, la den smelte under omrøring. klem ut vannet av gelantinplatene og ha disse i blandingen. Rør ut gelantinplatene, og ta ut vaniljestangen.

Tips:
La blandingen kjøle seg ned litt i kasserollen. Deretter blander du den godt sammen før du har den i serveringsglass og putter den i kjøleskapet. Da hindrer du at vaniljefrøene synker til bunns!

Lag med for eksempel denne bringebærsausen:
100 g frosne bringebær - jeg brukte ferske
1/2 dl vann
1,5 - 2 ss sukrin
Litt vaniljeessens
Litt limejuice - dette hadde jeg ikke, men smakte godt uten også

Kok opp vannet til bringebærsausen sammen med sukrin, og kok til sukrinen er helt oppløst. Ha bringebær, vaniljeessens, og limesaften i en blender, og rør mens du heller i sukrinlaken. Fortsett å blande til sausen er helt jevn. Når panna cottaen er stivnet, så heller du bringebærsausen over.

Andre pannacottaoppskrifter og annet snacks finner du på bloggen min: www.knapperglansbilder.blogspot.com


__________________
Finn oppskriftene mine på bloggen min:
http://www.mariesmatmisjon.blogspot.com

Eller på facebook.

Dangerous Nan McGrew er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF - tilpasset meg selv/ min kropp/ mitt blodsukker :) Svar med sitat