Vis enkelt innlegg
Gammel 19-08-11, 08:20   #10
BitTorres
Seniormedlem
 
Medlem siden: Jun 2009
Hvor: Østfold
Innlegg: 553
BitTorres er et fyrlysBitTorres er et fyrlysBitTorres er et fyrlysBitTorres er et fyrlysBitTorres er et fyrlys

Sv: Lavkarbo og lite glad i fett

Opprinnelig lagt inn av Mammarosa, her.

Det blir nok det...

Jeg har aldri likt smør, liker ikke h-melk i kaffe, synes mye yoghurt smaker smør, klarer ikke fett på kjøtt eller skinn på kylling. Ei heller kyllinglår og vinger. Fikser ikke å ha det i munnen. Lagde den fløyels/rømmegrøten med kremfløte på onsdag og måtte sloss med meg selv for å få den inn. Føler jeg får et fettlag inni munnen av fete meieriprodukter.

På den andre siden kan jeg fint spise bacon (dog sprøstekt), steke i olje og smør, smørklatt i grøten. Er ikke helt vel bevart og har vært sånn siden jeg gikk i bhg. Spiste ikke matpakken om det var smør på skiva.

Nå nyter jeg en stor kyllingsalat til frokost

De aller fleste må gå noen runder med seg selv, før de begynner å like fett. Jeg selv var ikke akkurat glad i fett, men hadde ingen problemer med smør, så det gikk via den veien. Men det er som med mye annet i livet, man får begynne i det små, så øke på etterhvert. Nå skal det sies at det fettet som vi får via dyr i dag, ikke er av samme smak eller konsistens som vi får av ville dyr. Det er ikke så "greasy", og har mer nøtteaktig smak- om du spiser det rått.
Prøv å unngå matvarer du får brekninger av i begynnelsen. Dette er en kost du skal spise resten av livet - så det er mat du må like. Kanskje du klarer fisk? Hjemmelaget Bernaise eller hollandaise, det er kjempelett og går på 5 minutter. Uansett hvilken retning du velger, og om du skulle droppe ut og gå over til høykarbo - velg alltid å spise mat som er så lite behandlet som mulig. Kjøp ferske råvarer, så langt det går. Prøv å unngå kjøtt med nitritt og E-620 -E-625 (smaksforsterker, som kroppen vår reagerer snodig på). Så langt det er råd, unngå mat som inneholder ting som vi har laget i laboratorier.
Kanskje Fedon er best for deg? Mye grønt, lite fett (magre kjøttstykker, men med en spiseskje olje på salaten ved siden av). Det er riktignok ikke så veldig lavkarbo, men om ikke annet er det lav GI, og du får i deg rikelig med grønt om du liker det.
Det viktigste når det gjelder å forandre dietten, er å forandre måten å tenke på. Om du alltid har tenkt på at "fettlag i munnen er ekkelt", så går det an - tro meg på det - å forandre det til at "fettlag i munnen er helt ok, og sunt".
Uansett hvordan det går, lykke til videre Og kos deg med boka, den er bra.

BitTorres er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat