Sv: Hjelp til tapasoppskrifter
Gambas al pil pil (reker i chili)
Disse rekene (dvs. jeg bruker scampi) er fantastiske!
Til ca 25 rå, pillede store scampi
6 ss olje varmes på middels varme
Tilsett:
4 finhakkede hvitløksfedd
1 ts tørket, rød chili i flak
1 ts paprikapulver
Stek i ca ett minutt til det begynner å lukte godt av krydderet
Skru opp varmen til sterk og ha oppi scampiene sammen med:
1-2 ss nypresset sitronsaft
1-2 ss tørr sherry (kan sløyfes)
salt og pepper etter behag
Rør godt og stek scampiene i ca 3 minutter til de er rosa og ugjennomsiktige. Pass på at du ikke steker for lenge, da blir de seige.
Dryss over med 2 ss hakket bladpersille og server snarest med fersk baguette (som du suger opp den deilige sausen med!)
__________________
Det kryper heldigvis nedover......
Start: 68 67 66 65 64 63 62 61 60 :Mål
|