Vis enkelt innlegg
Gammel 31-08-11, 19:48   #8
Hamster59
Medlem
 
Medlem siden: Jun 2010
Hvor: Tromsø
Innlegg: 425
Hamster59 er på en erverdig vei

Sv: Sukrin vs Sukrinmelis - og konverteringshjelp....

Opprinnelig lagt inn av TonjeKB, her.

I følge pakken så står det jo at man skal bruke sukrin som vanlig sukker, og at det er tilsvarende mengde.. men jeg har lest her inne på forumet at det bare tilsvarer 75% av vanlig søtningsmenge som av sukker.. Så du må nok bruke litt mere sukrin

Jeg vil fraråde å øke sukrinmengden sammenligna med sukker. Synes det med 75% høres rart ut. For det første blir den litt kalde smaken mer fremtredende ved (for) store mengder. For det andre er mange av oss som spiser lavkarbo blitt vant til mindre søtsmak. I Annika Rognebys bok "Bakeglede uten sukker" er det f.eks. altfor store mengder sukrin. Dessverre kan det føre til mindre bakeglede hvis man ikke smaker seg fram. Anbefaler å ta utgangspunkt i halve mengden sukrin i forhold til sukker og så smake seg fram. Selv før jeg begynte på lavkarbo, reagerte jeg på at det ble brukt for mye sukker i oppskrifter, og jeg brukte å redusere mengden der det var mulig.

Hamster59 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: lavkarbo Svar med sitat