Sv: Forslag til tre retters middag?
Et eller annet med scampi til forrett, Bali kyllinggryte (lages gjerne dagen før) til hovedrett og Gerds ostekake( lages dagen før) til dessert!
Alt tilbehør kan du jo tilpasse den enkelte. Loff, ris, blomkålris, salat osv!
Denne oppskriften fikk jeg av svigerinnen min.
Her kommer scampioppskriften:
Til 20 personer brukte jeg 1 kg kokte og skrellede scampi og 15 tomtater.
Kok opp vann. Lag kryss i skallet på toppen av 15 store tomater. Legg
tomatene 30 sek i det kokende vannet, ha dem deretter raskt over i iskaldt
vann. Fjern skall og frøene inni tomatene.
Surr 5-8 fedd hvitløk sammen med 1 stor, finrevet ingefærbit.
Legg i tomatene. La det koke godt sammen, ca. 1 time.
Ha i finhakket, fersk koriander, 1/2-1 potte. Smak til med salt og pepper.
Legg i de ferdigkokte scampiene. Varmes i ca. 5 min på svak varme.
Press over lime når retten serveres.
Du kan også bruke rå scampi. Disse skrelles da i halvtint tilstand. Ta ut
den svarte strengen. Legg i de rå scampiene, kok til de får en fin
hvit/rød farge tvers gjennom. Dette har jeg ikke gjort, så jeg vet ikke
hvor lang tid det tar, men anslagsvis 10 min, kanskje?
|