Sv: Er litt skeptisk til lavkarbohusets brød
Opprinnelig lagt inn av Kanutten, her.
Slik jeg leser dette vedlegget er ikke karbene til gluten tatt med. Hvis det er gluten det er 33 gram av pr 100 gram. (crude protein). Men hvis all cruden er splittet opp i ymse deler må vel crude protein være rent protein og ikke gluten? En oversettelsesfeil med andre ord?
Gluten består som alt annet av forskjellige næringsstoffer, protein, fett og karber. I en slik analyse er ikke de forskjellige ingrediensene spesifisert, kun næringsinnholdet.
Gluten er ikke et næringsstoff, gluten er et næringsmiddel. Det tyske glutenmelet jeg har stående har følgende næringsinnhold:
Energi: 365 kcal
Protein: 80 g
Karbohydrat: 8 g
Fett: 2 g
Ikke vet jeg hvorfor det er forskjell på karbohydratinnholdet her i forhold til det norske glutenmelet, men så gjennomregulert som Tyskland er på slike ting kan jeg ikke tenke meg at det ikke stemmer.
__________________

|