Tråd: Aubergini
Vis enkelt innlegg
Gammel 15-09-11, 12:14   #4
Lulla84
Seniormedlem
 
Lulla84 sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2010
Hvor: I nærheten av sentrum
Alder: 41
Innlegg: 507
Lulla84 er ny på veien

Sv: Aubergini

Opprinnelig lagt inn av Lullen, her.

Har ikke opplevd det selv, men auberginer trenger en del "forarbeid" før de kan spises syns jeg...
Til feks mosaka gjør jeg som følgende:
Skjærer auberginen i cm tykke skiver og legger de i et dørslag, strør en del salt over og lar de renne av seg i 30-50 min alt ettersom hvor god tid jeg har. Så skyller jeg de raskt i vann, for så å tørke de litt med kjøkkenpapir før jeg steker de godt i masse smør, salt og pepper.

Mye jobb egentlig, men du verden så godt

Er akkuratt slik jeg gjorde da Kan være de auberginiene jeg fikk der også da, som ikke var like bra.

"chips" av aubergini ? Det høres jo godt ut da Med en home made dipp . Men er jo ikke så mye karber i satziki( nå hvordan det skrives) dippen ? 48 KH pr 100 gr, så er posen 22 gr. Er vel kanskje rundt 10 gr KH det da ?

__________________
Lulla84 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat