Vis enkelt innlegg
Gammel 18-09-11, 13:43   #8
smgj
Seniormedlem
 
smgj sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2011
Hvor: Østfold
Alder: 51
Innlegg: 6.228
smgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisk

Sv: Tenker du på omega 3/6-balanse?

Jeg har en autoimmun sykdom og ser absolutt verdien i å øke omega3 og redusere omega6 så langt det (for meg) er praktisk mulig. Jeg gjemmer ikke solsikkeoljen når husets herre lager mat, men vi bruker mye mer smør og baconfett (ja, jeg vet det ikke er helt bra sammensetningsmessig, men satser på at mettet fett og stabile fettsyrer tross alt er bedre enn smøreoljer ) til steking nå.

Jeg tar omega3-tilskudd og spiser fisk ukentlig iallfall. Og en god del makrell i tomat/røkelaks osv. Velger vill fisk der det er (lett) tilgjengelig og har et håp om å finne økologisk kylling og -egg på svenskesiden.

Så jeg vil si at jeg verken er beinhard eller fantatisk - men ja, jeg tenker og velger bevisst omega3 der hvor det er enkelt. Jeg er overbevist om at mat er medisin ... det har legen min brukt et år på å lære meg - samtidig som han har slanket både meg og lommeboken (og det er han vel undt!) så nå får jeg følge opp.

__________________
Fant (og mistet igjen) matchvekta under candida- og eliminasjonsdiett ifm. stoffskiftesykdom. Forsøker nå å finne den igjen med inspirasjon fra Primal Blueprint
smgj er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Primal Blueprint - tåler begrenset melk (lett laktoseintolerant) og glutenholdig mel enda dårligere. Svar med sitat