Vis enkelt innlegg
Gammel 18-09-11, 14:18   #1
knh
Seniormedlem
 
knh sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2010
Hvor: Drammen
Alder: 38
Innlegg: 1.152
knh er en juvelknh er en juvelknh er en juvel
Thumbs up

Deilig pai (bilde)

Fant i går oppskriften på en veldig god paibunn, har ikke sett den her inne på forumet, så legger den ut her. Dere får si ifra hvis jeg har oversett den. Fant den på denne siden.

Har prøvd mange ulike alternativer til paibunner, men de fleste synes jeg verken ser ut som, eller smaker pai. Denne derimot hadde riktig konsistens, og en smak som er det nærmeste jeg så langt har kommet vanlig paibunn

125 g smør
1 dl mandelmel
2 dl pofiber
1 egg
Salt

Delte opp smøret i terninger, og knadde så inn mandelmelet, pofiber og litt salt. Den hadde da en litt tørrere konsistens enn vanlig paideig med hvetemel. Tilsatte til slutt egget, og knadde dette inn. Deigen fikk da den riktige konsistensen, og var enkel og trykke ned i paiformen Forstekte den i 225 grader i ca 10 min (følg med på den underveis).

Fylte den deretter med:
Kyllingfile
Bacon
Kantareller
Squash
Løk
Egg-fløte blanding
Ost på toppen

Stekte den deretter i ca 20-25 minutter ved 180 grader til eggeblandingen var stiv(steketiden kan variere).

Legger ved to bilder. Glemte å ta bilder underveis mens jeg lagde deigen, men skal gjøre det neste gang





PS: Selvom det er 1 egg i denne deigen er den laaangt ifra omelettaktig (det er veldig lite egg i forhold til de andre ingrediensene! Egget er der for å binde sammen deigen, og gjør den glattere og ikke så smuldrete.

Vedlagte bilder
Filtype: jpg lavkarbopai.jpg (368,3 KB, 77 visninger)
Filtype: jpg lavkarbopai2.jpg (265,3 KB, 58 visninger)

Sist redigert av knh : 18-09-11 kl 14:36.
knh er avlogget   Min kostholdsfilosofi: "Bedre uten brød" Svar med sitat